top of page

Návod, jak mít více energie

Nápor stresu a každodenních povinnosti i starostí je bohužel zdrojem řady psychických a fyzických onemocnění mnohých z nás. Je však nutné dojít do stavu, který lékaři označují jako psychické a fyzické vyčerpání, syndrom vyhoření, v horším případě nemoc?


Předpokládejme, že vaše odpověď bude znít není! Máme však dostatek znalostí, co můžeme udělat proto, abychom zůstali plni elánu a dobré nálady za každých okolností? Víme, jak na to?


Pojďme se nechat inspirovat tím, co již funguje tisíce let, sice o tisíce kilometrů dál než žijeme my, však s vynikajícími výsledky na lidské zdraví po mnoho generací. ​Pojďme propojit dnešní moderní dobu a styl západního života s moudrostí Východu, který nahlíží na lidský život komplexně, neboť propojuje tělo, mysl a ducha.


Včasně odvádí z těla negativní emoce a přináší novou sílu a vitalitu. Taková ozdravná cvičení a techniky skutečně existují a jsou nedílnou součástí každodenního života lidí, ba co více, jsou součástí výuky mnoha škol připravující mladé generace na budoucí život.


Čchi-kung je staročínské zdravotní cvičení, které představuje konkrétní návod, jak mít dostatek energie, být tzv. „v pohodě“, rozumět svému tělu, jak být přiměřeně odolný náročnému prostředí, ve kterém žijeme. 


Měkké a ladné pohyby spolu s hlubokým dýcháním jsou zároveň prevencí proti stárnutí a degeneraci těla. Je-li tělo v pohybu, energie proudí a tím udržujeme tělo zdravé. Čchi znamená v čínštině „dech“ nebo „vzduch“, přeneseně též „vitalita“. Kung je obecný výraz pro „práci“ nebo „dovednost“.


Výraz čchi-kung lze tedy přeložit jako „dechové cvičení“ nebo „práce s energií“.


Cvičení čchi-kung má pozitivní dopad na náš celkový stav, zklidňuje mysl, zbavuje tělo průběžně stresu, napětí a škodlivých emocí, dodává okamžitý pocit klidu a radosti.


Budete mít dostatek energie pro sebe i pro ostatní. S lehkostí zvládnete sladit osobní, partnerský i rodinný život. Stanete se skvělým příkladem pro ostatní – vždyť každý člověk může v dnešní moderní a uspěchané době být přirozeně zdravý a šťastný.

Čchi-kung je vhodný pro ženy i muže, bez rozdílu věku. Začít můžete hned, i když jste nikdy necvičili (naposledy v hodinách tělocviku). 

49 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page