top of page

Aktivujte životní sílu - 6. díl (Strečink)

Aktualizováno: 14. 4. 2020

V pořadí šesté video je zaměřené na strečink, který zahřívá tělo, protahuje svaly, zvyšuje flexibilitu páteře a přináší celkový pocit energie.


Než se pustíte do cvičení, pojďme si říci pár slov o vibracích a proč to celé vlastně děláme a k čemu nám celá tato praxe může být užitečná.


Jsme svědky nevídaných změn na Matce Zemi. Je udáváno, že normální hodnota rezonance Země je 7,83 Hz. Však ve 2 hodiny ráno 17. 3. 2020 měření vystřelilo na 150 Hz. V roce 2017 byla nejvyšší frekvence Země 36 Hz. Všichni díky tomuto můžeme v běžném životě pociťovat energetické výkyvy v podobě, velkého množství emocí, existenčních obav, vzdorů atd. Nastává období mnohých zkoušek nás samotných a našich vztahů. Mnozí z nás potřebují útěchu, pozornost a lásku.

Znamená to, že se mnohem více vyplavují mnohá traumata, strachy, zlosti. Mnozí vědomí lidé je dokáží rozpoznat, uzdravit a prožívat novou formu manifestace svých přání a myšlenek. Telepatie se stává pro mnohé zcela přirozenou. Zažíváme hluboká poznání rozdílu mezi Jednotou a Jednotlivcem. Pro toto období je doporučováno, co nejvíce odpočívat a pít co nejvíce čerstvé a čisté vody. Je důležité najít si tiché okamžiky, kdy lze vstoupit do prostoru ticha sebe samých.


Je důležité vnímat změnu jako nedílnou součást cyklů života. Vnímat harmonii ročních období společně s Matkou Zemí. Zažívat klid v mysli a vděčnost v srdci.

Je žádoucí pracovat se zemí, tělem a pečovat o své příbytky, rodiny. Pozvedat svou energii v tomto transformačním roku plném nových změn v lásce a víře, že vše se děje v dobro nás všech.



.


Praxi prováděj nejlépe ráno a večer, v poklidu srdce a mysli, ideálně v přírodě.


Postup v základním postoji: nohy postav na šíři boků nebo ramen, špičky směřují dopředu, mírně podsaď kolena, páteř je rovná, brada lehce vtažená k hrudníku, paže uvolněné podél těla, špička jazyka se dotýká horního potra za zuby, temeno hlavy podpírá oblohu. 


Představ si, že stojíš jako strom, ze všech prstů u nohou ti prorůstají kořeny do Země a vytváří s každým výdechem hluboké spojení s Matkou Zemí. Prociť střed chodidel. Paže podél těla jsou volné, nedotýkají se trupu. S nádechem napřim páteř a s výdechem uvolni ramena, prociť kontakt se Zemí. Uvolni postupně celé tělo, všímej si míst, kde v těle máš napětí a cíleně je uvolňuj, také svá emoční napětí, všímej si svých hlasů v hlavě, myšlenek, co přichází a odchází. Uvědomuj si stav, kdy jsi uvnitř sebe a kdy vnímáš to, co je kolem tebe, staň se pozorovatelem, staň se Bytím - buď v Přítomnosti. 


Po úvodním uvolnění prováděj cviky, které protáhnou tvé svaly a šlachy, rozproudí krev a zahřejí tělo zevnitř.




Základy 6 - Strečink

Odkaz na video najdete zde

Autor textu: Michaela Sklářová

Poznámka: texty lze šířit jen jako celek v nezměněném kontextu

81 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page