top of page

Aktivujte životní sílu - 8. díl (Nabírání energie pro posílení srdce a plic)

Aktualizováno: 12. 4. 2020

V osmém videu budeme nabírat energii. Praxe zlepšuje dýchání a funkci plic, vede k vnitřnímu zklidnění a lepší psychice, přináší celkové uvolnění. Ideálně praktikujte venku v přírodě.


Pokud se chystáte do přírody, najděte si potok či řeku, kde omyjte své nohy studenou vodou a dostatečně se nadýchejte čerstvého vzduchu. Praktikujte cvičení, které jste se během minulých dní naučili. Až přijdete domů, udělejte úklid od všeho starého a nepotřebného. Připravte si dobrý pokrm, který obšťastní všechny vaše smysly. Též můžete dům vyvonět vůněmi a těšit se z Přítomnosti. Obejměte své blízké a srovnejte si v sobě vaše hodnoty. To, pro co a pro koho žijete…




Praxi Nabírání energie prováděj nejlépe ráno a večer, v poklidu srdce a mysli, ideálně v přírodě.


Postup v základním postoji: nohy postav na šíři boků nebo ramen, špičky směřují dopředu, mírně podsaď kolena, páteř je rovná, brada lehce vtažená k hrudníku, paže uvolněné podél těla, špička jazyka se dotýká horního potra za zuby, temeno hlavy podpírá oblohu. 


Představ si, že stojíš jako strom, ze všech prstů u nohou ti prorůstají kořeny do Země a vytváří s každým výdechem hluboké spojení s Matkou Zemí. Prociť střed chodidel. Paže podél těla jsou volné, nedotýkají se trupu. S nádechem napřim páteř a s výdechem uvolni ramena, prociť kontakt se Zemí. Uvolni postupně celé tělo, všímej si míst, kde v těle máš napětí a cíleně je uvolňuj, také svá emoční napětí, všímej si svých hlasů v hlavě, myšlenek, co přichází a odchází. Uvědomuj si stav, kdy jsi uvnitř sebe a kdy vnímáš to, co je kolem tebe, staň se pozorovatelem, staň se Bytím - buď v Přítomnosti. 


Po úvodním uvolnění uvolni paže a prsty a prováděj cviky dle videa do příjemného a radostného pocitu.





Základy 8 - Nabírání energie 12x

Odkaz na video najdete zde

Autor textu: Michaela Sklářová

Poznámka: texty lze šířit jen jako celek v nezměněném kontextu



219 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page